Γιατί να επιλέξετε CretanTree;

1. Προέρχεται μόνο από χρυσοπράσινες ελιές της κορυφαίας ποικιλίας “Κορωνέικη” γι’ αυτό και έχει ισχυρά αντιοξειδωτικό χαρακτήρα με έντονα αρώματα.
2. Οι ελαιώνες βρίσκονται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ΠΟΠ-ΠΓΕ. (ΠΟΠ ΜΕΣΣΑΡΑ)
3. Ο ελαιόκαρπος συλλέγεται σε πάνινα σακιά, ή κλούβες, που δεν στοιβάζονται σε παλέτες. Η άλεση γίνεται μέσα σε ένα 24ωρο από την συλλογή – Γι αυτό και επιβραδύνονται οι ζυμώσεις στην ελαιόμαζα που προκαλούν αυξημένες οξύτητες.
4. Δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα γι’ αυτό και οι χημικές αναλύσεις δίνουν μη ανιχνεύσιμες περιεκτικότητες φυτοφαρμάκων.
5. Η διαδικασία της ελαιοποίησης πραγματοποιείται σε πιστοποιημένο ελαιουργείο όπου σε καμία φάση της παραγωγικής διαδικασίας δεν υπερβαίνουμε τους 28οC γι’ αυτό και το ελαιόλαδο διατηρεί όλες τις πολύτιμες βιταμίνες του και όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
6. Αμέσως μετά την ελαιοποίηση το ελαιόλαδο τοποθετείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές με σύστημα παροχής αζώτου, σε χώρο χαμηλής θερμοκρασίας. Το άζωτο αντικαθιστά το οξυγόνο, τόσο στις δεξαμενές όσο και σε κάθε συσκευασία μας μην επιτρέποντας έτσι στο τελευταίο να έρθει σε επαφή με το ελαιόλαδο. Απομακρύνοντας το οξυγόνο προστατεύουμε αποτελεσματικά το ελαιόλαδο μας από τις οξειδώσεις, διατηρώντας έτσι τόσο την γεύση και τα αρώματα του όσο και την μεγάλη διατροφική του αξία.
7. Το ελαιόλαδο συνοδεύεται από τα παρακάτω πιστοποιητικά:
a. BIOHELLAS
b. AGROCERT
c. ΚΡΗΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΑΞΙΩΝ – CRETE LAND OF VALUES
d. ISO 22000:2005 για την παραγωγή και εμφιάλωση
e. IFS Food at Higher Level για την παραγωγή και εμφιάλωση
f. Πιστοποιητικά καταλληλότητας Συσκευασιών
g. Πιστοποιητικό ανάλυσης ελαιολάδου.